Välj rätt flyttfirma för dina behov

När du väljer mellan olika flyttfirmor är det viktigt att du väljer den flyttfirma som bäst motsvarar dina behov. Nedan har vi sammanställt några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Ta reda på hur mycket de olika flyttfirmorna tar betalt för din flytt

När du läser igenom de offerter och uppskattade priser som du förmodligen har begärt in från olika flyttfirmor, bör du ha i åtanke att vissa flyttföretag inte inkluderar kostnader för bensin, försäkring och liknande i dessa. Du bör därför skaffa dig en bättre bild av det totala priset innan du bestämmer dig för att anlita en viss flyttfirma för att flytta mellan orter.

Säkerställ att du gör en bra affär

Känslan att man har spenderat alltför mycket pengar på en vara eller tjänst är inte särskilt trevlig när den börjar sjunka in. För att förhindra att denna känsla infinner sig, kan du se till att få offerter och uppskattningar från flyttfirmor med ett gott anseende.

Tänk dock på att ett lägre pris inte alltid är en bättre affär. Det är inte ovanligt att man hör talas om kunder som har fått ett bra pris hos ett företag, bara för att i slutändan inse att företaget hade gjort en alltför låg uppskattning av lastens vikt och därmed fakturerat en betydligt högre summa än vad kunderna hade förväntat sig.

Du bör även väga in det värde du får för pengarna. Även om ett företag lägger sig någon hundralapp lägre, kan det något dyrare alternativet ge mer valuta för dina pengar som stockholmsflyttfirma.se. Ibland kan detta mervärde vara värt några kronor extra, medan det i andra fall inte är värt den extra kostnaden.

Så vet du att du inte blir lurad av din flyttfirma

Det är inget fel med att inte vara blåögd och blint lita på alla runtomkring dig. Kolla gärna upp din flyttfirma på sajter på nätet där andra kunder har möjlighet med en flyttfirma att betygsätta olika flyttfirmor och andra företag. Om du inte hittar ett visst flyttföretag på dessa sajter, eller om de har fått alltför dåliga omdömen, kan det vara värt att välja ett annat företag – oavsett om priset är lågt.

Låt gärna flyttföretaget uppskatta kostnaden i ditt hem

Vissa flyttföretag utför gärna en uppskattning av kostnaden för din flytt genom ett hembesök i din bostad, medan andra företag arbetar på andra sätt. Vissa uppskattningar som görs på plats i ditt hem är mer tillförlitliga än andra, men det är aldrig en dum idé att låta flyttfirman komma hem till dig för att med egna ögon se vad som ska flyttas. En mer tillförlitlig uppskattning av ditt bohags volym och vikt ger en mer träffsäker uppskattning av priset.

Bonustips: Gör gärna en inventarielista

Även om det inte är ett absolut måste, skadar det aldrig att ta fram en inventarielista. Genom att göra detta får du stenkoll på vilka föremål som inkluderas i flytten, vilket gör det enkelt att pricka av dessa i samband med att bohaget lastas av på din nya adress.

Detta är förstås bara en handfull tips, men genom att ta till dig dessa har du stora möjligheter att välja rätt flyttfirma för dina specifika behov!