Därför är det bättre att köpa städhjälpen

Köpa städhjälp eller städa själv? Ställ fördelarna mot nackdelarna. För det handlar inte bara om att betala eller inte betala för att få det snyggt hemma.

Fördelar med städhjälp

  • Det blir snyggare

Om du låter proffs genomföra städningen eller mattvätt i malmö så är chansen stor att resultatet blir betydligt bättre än om du själv gör det. Det finns städföretag som har anställda som jobbat hos dem i 5 – 10 år. Personer med mycket god erfarenhet och kunskap kring städhjälp och hur städningen utförs på bästa sätt. Det måste visserligen inte bli snyggare – men chansen är stor.

  • Du kan göra något roligare

Spela golv, simma, umgås med vänner eller sova. Listan kan göras mycket lång på roligare saker att göra medan städföretaget genomför städhjälp i hemmet. Varför lägga flera timmar på städning varje vecka när tjänsten kan köpas in.

  • Få städat när du vill

Om du väljer att städa själv så kan du bara göra det efter arbetstid som städfirma, om du har energi kvar det vill säga. Med städhjälp från företag kan du själv välja exakt när på dagen städningen ska ske. Planera in det när du är på träning eller har annan aktivitet. Du behöver inte vara hemma utan kan bara njuta av ett nystädat hem när du kommer hem för dagen.

  • Billigt

Städbranschen är överlag mycket prispressad. Oavsett vilken stad du bor i så har du minst ett par företag du kan kontakta och få prisförslag från. Utöver detta kommer rutavdraget som innebär att halva arbetskostnaden försvinner. Detta förutsatt att du har inkomst som innebär att du betalar svensk statlig skatt (vilket de allra flesta gör).

  • Städhjälp är mer än bara städning

Företag som har städhjälp som primär tjänst brukar mycket ofta erbjuda en rad andra tjänster som underlättar vardagspusslet. Det kan exempelvis vara att de kan vara barnvakt, tvätta, diska eller göra i ordning maten. En del av dessa tjänster kan utföras inom rutavdraget medan andra inte är berättigade för detta. Oavsett så innebär städhjälp en smidig service som gör att man kan få hjälp med en rad saker i hemmet.

 

Nackdelar med städhjälp

  • Du måste ändå plocka

Även om du köper städhjälp så kommer det ligga ett litet krav på dig själv att städa. Du behöver nämligen plocka undan det mesta så att städaren kan utföra sitt jobb med gott resultat. Så varför köpa städhjälp när du ändå inte får hjälp med all städning?

  • Det kostar pengar

Hur mycket du än jämför städföretag så kommer det vara dyrare än att städa själv. På med hörlurarna, dra upp favoritmusiken eller lyssna på en pod, och kom igång med städningen själv. Dessutom förbränner du ju kalorier och får röra på dig. Istället för att betala någon annan för det.

  • Någon måste komma in i ditt hem

Hur känns det att någon okänd person ska gå omkring i ditt hem ett par timmar. En person som flyttar dina saker, hänger upp kläder m.m. Om något försvinner från hemmet – kommer du då misstänka den person som gjort er städhjälp eller utgå från att ni själva har tappat bort sakerna?