Börjar det bli dags att förbereda för flytten

När flytten närmar sig med stormsteg kan man känna sig lite lätt stressad av det, särskilt när man egentligen vet att man bara borde sätta igång och förbereda. Men ibland är det svårt att komma igång, särskilt när det man skall komma igång med kanske inte känns särskilt roligt utan snarare energikrävande och rätt så tråkigt. Det är som att vi människor har en motvilja till att göra vissa saker, som troligen är baserad på att vi tror att vi kan komma undan att göra det vi ska på något sätt bara vi skjuter upp det tillräckligt länge. Det här har vi lärt oss från när vi var barn. Att inte ha pluggat till provet och när vi kommer till skolan så är läraren sjuk så vi blir räddade i sista sekund. Efter att vi har upplevt det här några gånger så börjar vi hoppas på att bli räddade i sista sekund, men oftast så blir det inte så.

Bara gör det

Ett klassiskt koncept när det kommer till att göra saker som man inte riktigt vill är att bara göra det. Men ibland så fungerar inte den här taktiken, det är som att det sitter en osynlig vägg mellan dig och uppgiften du har framför dig. Det krävs något mer än att klämma fram det, det krävs en inre motivation till att utföra uppgiften och att släppa på motviljan.

Börja med något enkelt

Att börja med den lättaste möjliga uppgiften för att få komma igång är ofta en bra idé, när vi väl är igång så är det sedan lättare att fortsätta med Nordiskaflyttkompaniet.se – flyttfirma. Så fort man får lite rullning så är det lättare att hålla det uppe med någont sånt här. En bra uppgift att börja med är att boka flyttfirma, det är enkelt och samtidigt viktigt. När man bokat sin flyttfirma så får man ett datum då ens flyttfirma kommer att dyka upp, och man får en mer konkret bild av vad som behöver göras innan dess. Att ha en flyttfirma bokad kan vara precis vad som behövs för att få lite eld under röven så att man sätter igång.