Förnya ditt badrum med små medel

En badrumsrenovering är ett stort projekt och det är inte alla som har varken tid eller pengar att dra igång en. Vill man dock ändå förändra och förnya sitt badrum kan man göra det bara på någon dag, utan att behöva renovera och utan att behöva lägga ut speciellt stora summor pengar. Rensa ut allt gammalt, fräscha upp med lite färg eller satsa på en ny inredningsstil. Små saker kan göra underverk även i stora rum för den som vill förändra känsla och utseende.

Rensa, rensa, rensa

Vill man förnya sitt badrum utan att genomföra en badrumsrenovering bör man givetvis börja med en ordentlig storstädning. Bär ut allt som går att bära ut och skrubba från golv till tak. Bara känslan av att det är ordentligt rent och fräsch gör mycket. När man ändå har burit ut allt som inte är fastmonterat ska man se till att rensa. Släng allt som inte används och förvara inte saker i badrummet som egentligen inte borde vara där. För en ny och stilren känsla kan man gå efter uttrycket ”less is more”.

Enkelt med färg

Förr var det ingen självklarhet att måla om i ett badrum men idag finns färg speciellt framtagen för både våtrumsmattor och kakel. Vill man ge sitt badrum ett rejält lyft och renovera badrum malmö kan man måla om hela eller delar av rummet för att det ska kännas fräschare eller bara för att skapa en ny känsla. Tycker man att det är ett för stort projekt kan man åtminstone lägga lite tid på att måla och fräscha upp sunkiga kakelfogar. Även för detta finns speciell färg och det är varken speciellt tidskrävande och dyrt att fixa. Däremot kommer jobbet man lägger ned garanterat att märkas.

Unna dig nya detaljer

För att skapa en helt ny känsla i badrummet behövs ingen badrumsrenovering. Ofta är det inredningen och detaljerna som förmedlar det mesta av känslan i ett rum och så även i ett badrum. Hitta en röd tråd – ett tema eller en färg att jobba med för att hålla det stilrent och snyggt. Använd dig av korgar, lådor, pallar, doftljus och andra snygga detaljer som kan tänkas passa in i ett badrum.

Växter ger en levande känsla

Det enklaste och kanske billigaste sättet att ge nytt liv åt sitt badrum är att tillföra växter. En stor växt på golvet i något av rummets hörn, vackra krukor med tillhörande blommor i fönstret eller varför inte hänga något från taket? Att tillföra växtlighet ger inte bara en levande känsla, det ökar även trivsamheten rejält. Prova dig fram och leta efter sådant du tror passar i just ditt badrum. Om det är väldigt mörkt är gröna växter med tjocka blad till exempel att föredra.

Man kan tro att det behövs en omfattande badrumsrenovering för att få rummet att kännas fräsch och nytt. Så behöver det faktiskt inte vara utan med små medel kan man komma väldigt långt. Är pengar och tid det som gör att man inte har möjlighet att genomföra en badrumsrenovering kan man absolut nöja sig med ovanstående tips – det tar inte mycket tid och det behöver heller inte kosta så mycket.