Fyra sätt att rekrytera till en flyttfirma

Driver du en flyttfirma och lägger fokus på kvalité och att få nöjda kunder kommer du troligen att ha gott om jobb. Med en sån verksamhet sprider sig rekommendationer snabbt och ger ringar på vattnet. En utmaning som är större än att få in uppdrag är att få tag på bra personal.

Nyckeln till ett framgångsrikt företag

Framgångsrika företag har i princip alltid anställda som är engagerade och plikttrogna och så är verkligen fallet för en flyttfirma. Jobbet kan upplevas som enkelt med det kräver ihärdighet att göra ett bra jobb i längden. Alla vägar som bär till att rekrytera bra medarbetare är värda att pröva och här går vi igenom fyra vanliga alternativ.

Några vanliga vägar till att hitta nya anställda är:

  • Blocket
  • Facebook
  • Arbetsförmedlingen
  • Nätverkande

Blocket

Ett sätt att hitta medarbetare som växer så det knakar är att använda sig av Blocket för flyttfirma stockholm numera. Numera säljer man inte bara gamla saker där utan rekryteringsannonserna har blivit många. Framför allt är det enkla jobb som finns på sidan och med en stor mängd jobb kommer också de som söker jobben att leta sig dit.

Facebook

Även om ni inte köper annonsering på Facebook kan det vara ett bra nätverk för att hitta ny personal. Ställ en fråga till dina vänner och undersök om de känner någon som behöver jobb. Ofta kan folk tipsa varandra och rätt som det är får ni en ny anställd på er flyttfirma. Eftersom nästan alla svenskar har Facebook är det en kanal värd att pröva.

Andra sociala medier

För enkla tjänster som att jobba på en flyttfirma kan Facebook vara att föredra men det finns fler sociala medier att använda sig av. LinkedIn är det mest kända nätverket för jobbsökande och en bra kanal att pröva lyckan i.

Arbetsförmedlingen

Många säger att arbetsförmedlingen inte fungerar idag men samtidigt finns det många som söker jobb den vägen. En annons hos arbetsförmedlingen kommer troligen ge er många förfrågningar om personal. Om ni hittar rätt person till er flyttfirma går inte att säga på förhand men med ett stort urval av kandidater ökar chanserna.

Nätverkande

Precis som Facebook är klassiskt nätverkande ett bra sätt att både få kunder och hitta personal. Genom att knyta kontakt med många människor ur ett affärsmässigt perspektiv, till exempel på affärsnätverk och näringslivsträffar i kommunen, kan ni bredda era kontaktytor. När fler vet vilka ni är blir det lättare att få personal rekommenderad till er.