Bästa städtipsen för män!

Det är ingen hemlighet att kvinnor i regel är bättre än män på att städa och hålla rent, visst finns det undantag men jag tror de flesta kan hålla med om att så är det. I den här artikeln ger vi några råd specifikt för män som vill lära sig att städa lite bättre och kanske imponera sina sambos med ett städresultat som faktiskt är OK. Det finns en genväg för dem som absolut inte vill lära sig städa ordentligt och det är att anlita en städfirma. Försök då få din städfirma att komma under tiden din sambo jobbar så att du kan ta åt dig äran när hon kommer hem till ett skinande rent hem! För er som vill sköta städningen på egen hand kommer det några tips här i artikeln.

 

Skynda inte för mycket, då blir det inte rent

Städa är inte särskilt kul och ett stort problem är att man ser det som ett göra som inte är värt att göra. Att man slösar sin dyrbara tid på att städa istället för att utföra något mer produktivt eller slappna av mellan arbetspassen. Det kan också vara så att man skyndar sig bara för att man tycker det är tråkigt att städa, då kan det vara en bra idé att ta på sig ett par hörlurar och lyssna på musik när du jobbar med flyttstädningsfirmaistockholm.se, podcast eller en ljudbok! Det finns kanske någon bra ljudbok om något du vill lära dig mer om, då blir städningen dubbelt produktiv och det kanske inte känns lika stressande! Känner du dig mindre stressad om du jobbar så kan du ju alltid ta lite övertid och anlita en städfirma.

 

Dammtorka där du inte tror att det behövs

Jag vet inte om någon man någonsin har tyckt att man behöver dammtorka golvlisten, jag tror inte det. Men lik förbannat så skall golvlisten dammtorkas, även om inte du märker det så är det något kvinnor på något sätt märker, som att man bytt gardiner eller att din bästa vän har rakat huvet. Män verkar vara mycket mindre uppmärksamma på sin omgivning och därför är det bäst att följa en checklista för städfirma och för hemstädning när man städar annars blir det bara en snabb dammtorkning av soffbordet sen en dammsugning och så känns allt rent och fräscht. Egentligen krävs en mer ingående dammtorkning av alla ytor i rummet, sedan skall toalett och kök städas grundligt. Sedan en dammsugning och till sist tvätta golven (behövs inte göras varje gång).

 

Dammsug efter du dammtorkat

Om du anlitar en städfirma och observerar hur de metodiskt städar ditt hem så kan du se att de börjar uppifrån och ner och dammtorkar ytorna när man hyr in städfirma för hemstädning högst upp först så att den damma och smuts som inte fastnar på trasan trillar ner på golvet, sedan är det bara att dammsuga upp den. Tvätta golv bör man göra någon gång per månad eller varannan månad beroende på hur många man är i bostaden och hur smutsigt golvet blir efter din städfirma gjort hemstädning. Dammtorka och dammsuga bör man göra varje vecka. Städa toalett och handfat är bra att göra två gånger i veckan. Kök och diskbänk skall torkas varje dag för att hålla borta bakterier. Badrum och kök är alltså de viktigaste rummen att städa eftersom det är störst risk för att bakterier sprider sig i dessa rum.

Om du inte får ordning på städningen

Svälj din stolthet och be någon visa dig hur man städar, det är inget fel på att vilja lära sig. Alla kan inte allting från födseln och om man aldrig blivit visad hur man skall städa är det klart att det blir svårt att få ett bra resultat.