Dags att flytta – Ha koll på abonnemangen 

Vid en flytt är du redan medveten om att du kommer behöva packa ner dina saker och skruva isär dina möbler, sök hellre på billig flyttfirma stockholm. De är trots allt föremål som du kommer vilja ha med dig till nästa bostad. Många glömmer dock bort att även “packa ner” sina abonnemang, men precis som du vill ha med dig din soffa till det nya hemmet vill du troligtvis också ha med din hemförsäkring eller det där elavtalet som är så bra. 

Majoriteten av alla människor har idag ett flertal olika abonnemang som är kopplade till lägenheten eller villan och dessa får du inte glömma bort i all flyttkaos. Det är inte ovanligt att man kan ta med sig många abonnemang och avtal och fortsätta använda dessa, men andra kan behöva sägas upp innan du lämnar adressen. I samband med din flytt får du också ett ypperligt tillfälle att jämföra olika avtal och abonnemang mot varandra, för att på så sätt påbörja ditt nya liv med lägre kostnader och ett större sparkonto. 

 

Abonnemang att ha koll på 

Här har vi listat abonnemang som är vanliga för både lägenheter och hus och som du behöver säga upp eller flytta när du byter bostad. 

 

Internetabonnemang 

Ditt bredbandsabonnemang kommer inte automatiskt att följa med dig i samband med en flytt och här kan du själv välja om du vill teckna ett nytt eller adressändra hos den leverantör du har idag. Det sistnämnda kan bara genomföras om den nya bostaden tillåter samma operatör. I vissa fall kan internetabonnemang också ingå i hyran, så kolla upp vad som gäller. 

 

Elavtal 

För att du ska kunna ha tillgång till el i din nya bostad behöver du ett elavtal. Om du inte ser till att meddela ditt nuvarande bolag om att du ska flytta finns det risk för dubbla fakturor. Vill du fortsätta använda det elbolag du har idag behöver du informera om din flytt och flytta över avtalet i god tid. Se bara till att även kontakta elnätsleverantörer för den nya bostaden och teckna elnätsavtal. 

 

Gas och parkering 

Flyttar du till en lägenhet som har en gasspis behöver du se till att teckna ett gasavtal. Är det så att du flyttar från en lägenhet med gasspis behöver du se till att säga upp avtalet i god tid. Detta gäller även för den som har en hyrd parkeringsplats som behöver ses över. Om du inte kommer att vara i behov av den parkeringsplats som du har idag kommer du att behöva säga upp den. Kom ihåg att det kan ta tid att hitta nya parkeringsplatser i det nya området, så börja leta i god tid. 

 

Avfallshantering 

Ska du flytta till eller från ett hus behöver du ha koll på avfallshanteringen. Avfallshanteringen sköts automatiskt och med hjälp av kommunen, men det finns fortfarande avtal och abonnemang att ta hänsyn till. Flyttar du från ett hus med flyttfirmor stockholm där du har avfallshantering idag behöver du kontakta kommunen innan och säga upp abonnemanget.